Átadták a Wienerberger Brick Award 2012 díjait

Brick Award 12 Gala
Kiemelkedő téglából tervezett projektjeiért öt nemzetközi tervezőt tüntetett ki idén a Wienerberger „Brick Award” díjjal.

 

„Újra elkápráztatott minket az a roppant mértékű kreativitás, amelyről az építészek a téglák felhasználása során tettek tanúbizonyságot” -

 

mondta Heimo Scheuch, a Wienerberger AG Elnök vezérigazgatója.

 

„A tégla a díjazottaknak és az összes jelölt tervezőnek köszönhetően megkapja azt a nyilvánosságot, amire érdemes.”

 

 „Brick’12“ építészeti album:

 

A Wienerberger Brick Award 2012 odaítélésével egyidejűleg ebben az évben immáron ötödször jelenik meg a „Brick’12“ címet viselő építészeti album. A 240 oldalas átfogó kézikönyvben nemzetközi szakújságírók mutatják be öt kontinens 28 országának összesen 50 nevezett és díjazott építményét.

A kiadványba egy magyar projekt is bekerült, a Káli medencében létesült, Vincze László által tervezett majorsági épület.

Az idei évi kiadvány újdonsága a könyv második felében található Brick+ magazin, amely különféle történeteket tartalmaz téglaépítés témában. Az építészet iránt érdeklődők és az építészet szerelmesei a 2012 májusától a Callwey online shopon keresztül a http://www.callwey-shop.de/brick-12.html címen, valamint számos további neves online-shopon böngészve szerezhetik be a könyvet.

További információ:

 

Wienerbergert Téglaipari zRt.

1119 Budapest, Bártfai u. 34.

Szomory-Takács Eszter

1/464-7049

További anyagok