14. Esztrich, belső vakolatok

Az e4 téglaház kivitelezésénél az építőanyag-választásban a gazdaságosság, a kiváló minőség, a környezetvédelem és a gyors beépíthetőség szempontjait mérlegelték a szakemberek. Ezért választották az e4 mintaháznál a Weber termékeit, mind az esztrichbetonozás, mind a belső és külső vakolatok, vízszigetelések, a hidegburkolat-ragasztók és fugázóanyagok tekintetében is.

A Weber a világ vezető ipari habarcsgyártója: a francia anyavállalat, az idén 350 éves Saint-Gobain csoport szakmai háttere biztosítja a Weber számára, hogy ebben a gyorsan változó világban is élen járhassanak a jövő technológiai megoldásainak kifejlesztésében. Magyarországon termékeik a fogalommá vált Terranova márka patinás hírét, és a Weber hatalmas nemzetközi tapasztalatát ötvözik, szerves részét képezve a hazai építőanyag-iparnak 1978 óta.

A mintaház kivitelezésénél a belső vakolatok elkészítésére is a Weber termékét használták, nemcsak a falakra, hanem a mennyezetre is. A mennyezetben futó felületfűtési rendszer miatt a belső vakolat minőségének megfelelőnek kell lennie ahhoz, hogy el tudja viselni a fűtésből és hűtésből következő nagy hőmérsékletingadozást, hiszen a fűtési rendszerek csövei a vakolatban kerülnek elhelyezésre. Erre a műszaki feladatra ad választ a Weber 141 KPS alapvakolata.

Beépítési tanácsok

  • mindig tartsuk be a termék alkalmazási útmutatóját,
  • figyeljünk a megfelelő dilatációk betartására,
  • a mennyezet vakolásához használjunk erősítő hálót,
  • bizonytalanság esetén keressük fel a Weber műszaki kollégáit, akik készséggel állnak a felhasználók rendelkezésre.

További anyagok