15. Hidegburkolat, külső vakolat

A Weber széles termékkínálata az e4 téglaház számos különböző építési fázisánál megmutatkozik. Az aljzat esztrich betonozásától a falak vakolásán át a hidegburkolatok, vízszigetelések kivitelezéséig számos területhez választották az e4 ház szakemberei a Weber termékeit. A Weber számára is fontos volt, hogy műszaki megoldásaikkal, szakértelmükkel hozzájárulhassanak az e4 mintaház építéséhez, hiszen az e4 épületfilozófia alappillérei a Weber vállalati filozófiájában is jelen vannak.

A termékek kiválasztásakor elsődleges szempont volt, hogy az egyes műszaki megoldásokat a legmegfelelőbb termékek felhasználásával, a lehető legmagasabb minőségben alkalmazzák. A Weber tapasztalt kollégáinak hála, az egyedi igényekre is megfelelő megoldást tudtak találni.
A hidegburkolatok, csempék, járólapok beépítésénél felhasznált anyagok fajtáját a választott burkolatok milyensége és minősége, illetve a helyiség jellege határozza meg. Vizes helyiségekben, pld. a fürdőszobában, a vízzáró rétegek kialakítása után a ház stílusához illeszkedő mozaik burkolatok kerültek beépítésre. A makulátlan esztétikai hatást speciális fehér ragasztó felhasználásával érték el, amely a tartós megoldást nyújt a fűtött felületeken történt alkalmazásához is.

Az e4 ház fala 44 centiméter vastagságú Porotherm Klíma téglából épült, amely megfelelően méretezett hőszigetelő vakolattal alkalmas a szigorú, 2021 után érvénybe lépő épületenergetikai előírások teljesítésére is. A homlokzatot kívülről 2 centiméter Terralit hőszigetelő vakolatával, belülről 1,5 centiméteres normál vakolattal a falrendszer légzáró, így biztosítja az energetikailag megfelelő épületekhez elengedhetetlen légtömörséget is. Nagyon fontos volt, hogy az e4 ház egy olyan ház legyen, ahol maga a tégla és a rá kerülő hőszigetelő alapvakolat fogja a megfelelő hőszigetelést biztosítani. A ház arculatát meghatározó külső vakolat az építészeti designhoz illeszkedő törtfehér színű, kiváló minőségű, szennytaszító színező vakolat hosszú ideig biztosítja majd a ház esztétikus és friss külső megjelenését. A választásban fontos szerepet játszott, hogy a homlokzat felületképzése is kövesse a falszerkezetben alkalmazott „természetes” anyagokat, és a homlokzat tartós szépségét fenntartható, pusztán fizikai úton működő rendszerrel alakítsák ki. A weber.pas topDRY szabadalmaztatott technológiája lévén a külső falak az időjárás hosszú évekig szolgálják az épület esztétikus megjelenését.

További anyagok