17. Színes beltéri falak

Az e4 ház-ban a szobák és a nappali festésénél a Poli-Farbe Platinum színes beltéri falfestékkel, míg a szülői hálószobában egy különleges, egyedi kialakítású, a Platinum Decor termékekkel megvalósított egyedi falfelülettel találkozhatunk. A színek kiválasztásában szerepet játszott a ház kialakítása, a fényviszonyok és természetesen szempont volt azt is, hogy olyan színek köszönjenek vissza, amelyek napjainkban divatosak, ilyenek pld. a barna és a szürke árnyalatai is. Az e4 ház színeiben a szürke árnyalatai dominálnak, amely a fehér színnel kombinálva a minimál stílus meghatározó színkombinációja – a szürke színárnyalat a beszédes nevű Fekete tulipán Platinum festék felhasználásával készült. A gyerekszobákban két kislány lakik majd, akik lilás, rózsaszínes árnyalatot "rendeltek" szüleiktől, ezért itt a Kosbor virágnévre hallgató Paltinum festék színárnyalataival festettük a falakat.

A Poli-Farbe Platinum színes beltéri falfesték kiemelt tulajdonsága közé tartozik, hogy akár már egy rétegben is fed, csepegésmentes, extra nagy fedőképességgel rendelkezik, valamint nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet. A Platinum jelenleg közel 60 színben érhető el, így bárki megtalálhatja az általa kedvelt árnyalatot.

A Poli-Farbe Decor termékcsalád egy sokkal specifikusabb termékcsoport. Csakúgy, mint a Platinum falfestéket, a Platinum Decor termékeket is magyar szakemberek fejlesztésének köszönhetjük. A Platinum Decor felhasználásával forradalmasíthatjuk a lakásfelújítást és az egyedi otthonok kialakítását. Ezt a termékcsaládot azoknak ajánljuk, akik egyedi utakat keresnek a belsőépítészet, a lakberendezés és az otthonszépítés területén, kedvelik az innovatív megoldásokat, nyitottak az újdonságok iránt. A termékcsaládban többek között találunk különböző gletteket, metáleffekt festékeket, kőlazúrokat, viaszokat és pigmenteket, amelyeknek köszönhetően különleges struktúrák alakíthatóak ki a falon, a megvalósítani kívánt felületünknek csak saját képzeletünk szabhat határt. A Platinum Decor termékeit és újdonságait egyre több belsőépítész, lakberendező, enteriőr stylist használja munkája során. Amellett, hogy költséghatékony megoldási lehetőséget kínál a termékcsalád, kiemelten fontos, hogy valóban egyedi és teljesen egyénre szabott megvalósítást tesz lehetővé, legyen szó akár mészkő, tégla, fakéreg, vagy márvány hatású falról. Színében és struktúrájában is egyénre szabható a kivitelezés, a színezett kőlazúroknak és egymással való keverésének köszönhetően, színárnyalatban is leginkább a ház belső stílusához igazítható a megvalósítás. 

Mire kell különösen figyelni a falfestésnél?

  • a felületet festés előtt át kell glettelni, amihez Corso beltéri glettgipsz használatát javasoljuk,
  • széles simítót érdemes használni, hogy az esetleges egyenetlenségeket minél jobban ki tudjuk javítani,
  • minimum két rétegben gletteljünk,
  • az élekre, sarkokra alumínium élvédőt tegyünk,
  • a festés előtt csiszolás, portalanítás és mélyalapozás szükséges,
  • a sarkokkal kezdjük a festést, amelyhez ecsetet és kis hengert használjunk,
  • széles hengerrel gurítsuk le a nagyobb felületeket,
  • a Platinum festék használatához érdemes rövid szőrű mikroszálas hengert használni.

További anyagok