20. Fischer dübelek

Az e4 ház építése során a rögzítést sem bíztuk a véletlenre. A homlokzati szigetelés rögzítésénél és a gépészeti szerelés munkálatainál egyaránt a fischer nejlon dübeleit alkalmaztuk. A kivitelezésért felelős szakemberek termékeik megbízhatósága, minősége és a vállalat környezettudatos látásmódja miatt döntöttek a fischer termékek alkalmazása mellett.

A gépészeti szereléshez a fischer SXR rögzítődübelei bizonyultak a legalkalmasabbnak. A munka ezekkel a dübelekkel annyira egyszerű, hogy bárki könnyedén használhatja őket akár otthoni célra is. A fischer dübelek alkalmazása is hozzájárult ahhoz, hogy az e4 ház ilyen rövid idő alatt felépült. 

A waldachtali székhelyű fischer vállalatcsoport évtizedek óta nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és a környezetvédelemre. A fischer a világon elsőként ma már olyan dübeleket is gyárt, amelyek javarészben megújuló nyersanyagokból készültek. A „greenline“ (zöld vonal) nevet viselő új termékcsalád 2014 áprilisában jelent meg, és jelenleg hat féle dübelt, valamint egy nagy teljesítményű, kétkomponensű injektáló ragasztót tartalmaz. Ezeknek a termékeknek a család beköltözés után is nagy hasznát veheti majd, amikor felkerülnek a falra az első polcok. A német precizitásnak köszönhetően egészen biztos lehet Ákos és Réka abban, hogy az a polc, amit ma fischer dübelekkel rögzítenek, stabilan tartja majd a rájuk felrakott terheket.

A rögzítéseknek mindig biztonságosnak kell lenniük, a természetes alapú rögzítési rendszereknek is teljes mértékben meg kell felelniük a műszaki követelményeknek. A zöld műanyag dübelek ezért ugyanazokkal a teljesítményjellemzőkkel és teherbírással rendelkeznek, mint a többi fischer termék, és természetesen ugyanolyan hosszú élettartamúak is. Valamennyi „greenline“ termék legalább 50 %-ban megújuló nyersanyagból készül. Az új termékcsalád bevezetésével a fischer hat, már jól bevált dübeltípus zöld alternatíváját kínálja. A zöld műanyag dübelekkel párhuzamosan a fischer egy egyedülálló tulajdonságokkal bíró, zöld injektáló ragasztót is bevezetett a magyar piacra.  A GREEN injektáló ragasztó alkalmazható beton, valamint üreges és tömör falazóanyagok esetén, kül- és beltéren egyaránt

Beépítési tanácsok

  • mindig használjunk a faltípushoz megfelelő dübelt,
  • tekintsük át figyelmesen a használati útmutatót – a doboz közérthető piktogramokkal mutatja be a helyes használatot,
  • üreges téglánál a dübel elhelyezéséhez szükséges furatok kialakításánál fúrókalapács nem használható, ugyanis az a tégla belső szerkezetét roncsolhatja, ezáltal a rögzítés teherbírása csökkenhet.

További anyagok