8. A kémények szakértője

indannyian biztonságos, meleg otthonra vágyunk. Ahol együtt lehet a család egy zord téli napon a kandalló, vagy kályha körül. Sokunknak jut eszébe ez a kép, ha az ideális otthonra gondolunk… De vajon napjainkban, amikor minden az energiahatékonyságról szól, megvalósítható ez az álom? Kerülhet-e egy energiatakarékos családi házba cserépkályha, vagy kandalló?

Mindannyian biztonságos, meleg otthonra vágyunk. Ahol együtt lehet a család egy zord téli napon a kandalló, vagy kályha körül. Sokunknak jut eszébe ez a kép, ha az ideális otthonra gondolunk… De vajon napjainkban, amikor minden az energiahatékonyságról szól, megvalósítható ez az álom? Kerülhet-e egy energiatakarékos családi házba cserépkályha, vagy kandalló?

Ez a kérdés foglalkoztatta az építtető családot is, amikor elhatározták, hogy a Wienerberger e4 koncepciója alapján vágnak bele családi házuk felépítésébe. Ákos és Réka mindenképpen szerettek volna egy cserépkályhát új otthonukba. A Wienerberger szakértőivel és az épületgépésszel folytatott konzultáción már az első kérdések között felmerült ez a probléma, vajon lehet, megoldható ez egy energiahatékony ház esetében? Ákos és Réka megnyugtató választ kapott.

Bár az e4 ház fűtését korszerű, megújuló energiát felhasználó hőszivattyú biztosítja majd, létezik olyan kémény, amivel a kályha füstelvezetését a jelen kor követelményeknek megfelelően meg lehet oldani. Ezért esett a választás az e4 ház építésekor a Schiedel ABSOLUT kéményére.

A kazánválasztás szempontjából ez a kéményrendszer tökéletes függetlenséget jelent. Alkalmas bármely tüzelőberendezés és tüzelőanyag esetében, akár gázról, szénről, olajról, fáról vagy pelletről van szó. Még napenergiával üzemelő berendezések esetében is alkalmazható, kiegészítő alkatrészekkel a fokozott hőszigetelésű és a legmodernebb energiahatékony házakba is beépíthető.

A Schiedel innovatív kéményrendszerei hozzájárulnak a meghitt otthon megteremtéséhez: nem csupán termékeket forgalmaznak, hanem olyan megoldásokat kínálnak, amelyek otthonossá varázsolják a lakóteret. Ugyanakkor nagy figyelmet fordítanak arra, hogy minden megoldás környezet- és pénztárcakímélő is legyen az energiahatékony működésnek köszönhetően. A Schiedel folyamatosan lépést tart a technológia fejlődésével, az energiatakarékosság és a környezettudatosság elveit figyelembe véve fejleszti a termékeit. Ezen fejlesztések eredményeképpen született meg az egyedülálló Schiedel ABSOLUT kéményrendszer. 

További anyagok