Porotherm födémredszer

Porotherm födém beépítése
Családi házak ideális födémmegoldása Használja a helyiség ötödik felületén is Porotherm rendszert és élvezze a kerámia nyújtotta előnyöket!

Miből áll a Porotherm födémrendszer?

• Kerámia burkolatú vasbeton gerenda

• Kerámia béléstest 2 féle méretben és magasságban

Előnyei

 

• Kerámia felület – kiváló hőszigetelés, hőtárolás – gazdaságos üzemeltetés télen és nyáron is
 
Egy épület energiafelhasználása jelentős részben attól függ, milyen anyagokból épült (fal, födém, nyílászáró, tető stb.). Az égetett vázkerámia falazóelem, azaz a tégla optimálisan egyesíti a téli és a nyári hővédelemmel kapcsolatos jogos igényeket. A téglaház fala jó hőszigetelő és hőtároló: nyáron lassabban melegszik fel, hosszabb ideig tartja távol a meleget, télen pedig tovább bent tartja a fűtés melegét, ahogy a cserépkályha, azaz gazdaságos az üzemeltetése. Mindez kialakításának és alapanyagának az égetett kerámiának köszönhető. Hasonló tulajdonságokkal rendelkezik a kerámia födém, és a falazathoz hasonlóan jótékony hatással van a ház üzemeltetésére és klímájára.

• Könnyen beépíthető – gazdaságos kivitelezés
 
A Porotherm födémrendszer alkalmazásával a ház szerkezetkész állapotig építhető úgy, hogy adottak a kerámia nyújtotta kedvező tulajdonságok a falak mellett a helyiség ötödik felületén, a plafonon is. A kerámia borítású ún. feszített vasbeton gerendák a hagyományos betongerendákkal megegyező nagy teherbírást biztosítanak a födémnek, ám csekély tömegük miatt kézzel beemelhetőek, darura nincs szükség. Maximum 7 méter fesztávolságig alkalmazható, a gerendák széles hosszválasztéka miatt nincs szükség a gerendák darabolására.

• Nincsenek hőhidak, repedések a plafonon, falon
 
A gerendák közé kerülő Porotherm födémbéléstest is kerámia anyagú. Ezáltal a födémen és a falakon egységes kerámia felület jön létre. Az egységes alsó kerámia felület kiváló vakolattartó tulajdonságokkal rendelkezik és a homogén érintkező felületek – kerámia burkolatú gerenda és béléstest – miatt repedésmentes födém építhető a Porotherm Födémrendszer elemeinek szakszerű beépítésével.

További anyagok