Wienerberger Brick Award 2018 - Pályázati felhívás

A Wienerberger a Brick Award 2018. évi fordulójára kiemelkedő téglaépítészeti projektek nevezését várja szerte a világból. Építészek, építészeti kritikusok és újságírók pályáztathatnak épületeket. A benyújtási határidő: 2017. április 20. Pályázni online lehet a www.brickaward.com weboldalon.

2017. április 20-ig várják a nevezéseket

 
Bécs, 2017. január 16.
A 2004-ben indított Wienerberger Brick Award kétévenként meghirdetett építészeti díj, amelyet a modern és innovatív téglaépítészet kiemelkedő példáinak ítélnek oda. 2018-ban a Wienerberger nyolcadik alkalommal osztja majd ki ezt a nemzetközileg elismert díjat, amelyre most pályázatot hirdet. 2016-ban rekordszámú, több mint 600 projekt érkezett be 55 országból. Építészeti kritikusok, újságírók és építészek 2017. április 20-ig nevezhetik be projektjeiket az online felületen keresztül: www.brickaward.com

A kiemelkedő téglaépületek díjazása

A Brick Award az egyetlen Nagydíj nyertesét (aki Kategórianyertes is egyben) 7 000 eurós pénzdíjjal jutalmazza, a négy Kategórianyertes mindegyikének további 5 000 eurós pénzjutalom jár.
 
A díjat öt kategóriában hirdetik meg:
• Lakóérzet otthonunkban,
• Közös lakótér,
• Közös munkaterület,
• Közösségi terek megosztása,
• Szokatlan, kreatív építészeti megoldás.
 
Az utolsó kategória középpontjában a tégla használatának olyan innovatív koncepciója és felhasználási módjai állnak, mint az új építési technológiák vagy az egyedi igény szerint készített tégla és új díszítés alkalmazása a projektben.
 
A benyújtott projektben jelentős szerepet kell játszaniuk a kerámia termékeknek, amelyek falazóblokkoktól a falburkoló téglákig, agyagcserepekig és térburkoló klinkertéglákig terjednek.
 
A Wienerberger termékek használata nem szükséges feltétele a részvételnek.
 
Külön szempont, hogy a projekt hogyan ötvözi a funkcionalitást, a fenntarthatóságot és az energiahatékonyságot.
 
További kritérium, hogy az aktualitás érdekében a projekt befejezési dátuma 2014 vagy későbbi időpont legyen.

A beküldött munkák közül 50-et választ ki egy zsűri, ezeket nevezik a Brick Award díjra

A benyújtási szakasz 2017. április 20-i lezárását követően építészeti újságírókból és kritikusokból álló zsűri szűkíti le a beküldött pályázatokat 50 projektre, amelyeket neveznek a 2018. évi Wienerberger Brick Award díjra, és amelyek megjelennek majd a verseny kapcsán megjelenő Brick18 kiadványban. Ezt követően egy építészekből álló nemzetközi zsűri választja ki az öt nyertest az egyes kategóriákban, valamint a Nagydíj nyertesét.

Minden nevezett projekt megjelenik a Brick 18 kiadványban.

A hivatalos Brick Award díjátadó ünnepség Bécsben lesz 2018 tavaszán. Ugyanekkor jelenik meg a Brick18 kiadvány, amelyben mind az 50 nevezett projekt szerepel.

Várjuk a jelentkezéseket! www.brickaward.com

A Wienerbergerről

A Wienerberger a világ legnagyobb téglagyártója (Porotherm, Terca), és piacvezető tetőcserepek (Koramic, Tondach), gyártásában Európában, valamint beton térburkolók (Semmelrock) előállítása terén Közép- és Kelet-Európában. Csőrendszerek (Steinzeug-Keramo kerámia csőrendszerek és Pipelife műanyag csőrendszerek) tekintetében a társaság az egyik legnagyobb gyártó Európában. A Wienerberger összesen 201 gyártóhellyel rendelkezik, 2015-ben 2.972 millió eurós bevételt termelt, működésből származó EBITDA eredménye pedig elérte a 370 millió eurót.


Kapcsolattartó kérdés esetére:
Nagy Zsolt István
Marketing / Communications
marketing vezető
Wienerberger Téglaipari zRt.
H-1119 Budapest, Bártfai u. 34.
M +36 30 343 6247 | zsolt.nagy@wienerberger.hu

Nemzetközi kapcsolattartó:
Andrea Blama, PR Manager
Marketing-Communications, Wienerberger - Clay Building Materials Europe
T +43 1 601 92 - 10556 | andrea.blama@wienerberger.com